OOPS TÎRGU-MUREȘ - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII 2021

TÁMOGATÓINK

SPIELMANN MIHÁLY - TÖRTÉNÉSZ

Spielmann Mihály, az egyik legjelentősebb kulturális személyisége városunknak a Marosvásárhely Európa Kulturális Főváros 2021 projektről.

Alexandru Cistelecan

BOROS TETY- KARIKATURISTA

Boros Tety Marosvásárhely egyik legismertebb karikaturistája. A Marosvásárhely 2021 projekt keretén belül egy európai szintű karikatúra múzeumot hozna létre a városban.

Gáspárik Attila- Igazgató, Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Gáspárik Attila gondolatai a Marosvásárhely Európa Kulturális Főváros versenyről, az esélyekről, előnyökről és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jövőjéről.

Dr. Cristian Boeriu - orvos, a marosvásárhelyi SMURD koordinátora

Dr. Cristian Boeriu az az orvos, aki a kezdetektől támogatta a sürgősségi  szolgálat létrehozását, jelenleg a Marosvásárhelyi SMURD koordinátora.  Támogatja a Marosvásárhely 2021 projektet és elmondta azt is, hogy szerinte milyen előnyökkel bír városunk ebben a versenyben.

Shinya Ozaki - A Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szimfonikus zenekarának karmestere

Shinya Ozaki 1994-től a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szimfonikus zenekarának állandó karmestere. 1999-ben, az ő vezetésével kapott meghívást a zenekar Japánba, ahol fellépésével nagy sikert aratott. 1998-ban Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala Pro Urbe díjjal tüntette ki az érdemes művészt. Három évvel később Japánban a román nagykövet a Kulturális kapcsolatok érdemrendjével; 2005-ben pedig a román államelnök Kulturális érdemrendje elismeréssel jutalmazta tevékenységét.

Dr. Horatiu SUCIU - egyetemi professzor

Dr. Horațiu Suciu egyetemi professzor, a Szív és Érsebészeti Klinika vezetője. Az ő irányításával sikerült, először az országban, egy orvoscsoportnak egy három éves kisgyereknél sikeres szívátültetést végezni. Egy ember, aki életét a szakmájának és a betegek gyógyításának szenteli.

Markó Béla - Író

Markó Béla – író, költő, a marosvásárhelyi közösség ismert közéleti személyisége, Marosvásárhely előnyeit elemzi a kulturális főváros címért folytatott versenyben.

Csiki Boldizsár

Csiki Boldizsár a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia szerepéről számol be az Európa Kulturális Főváros 2021 projekt keretén belül.

Digital Transilvania

Vasile CAZAN

Vasile CAZAN támogatja a Marosvásárhely-Európa Kulturális Főváros 2021 kezdeményezést.

Dr. Cornel SIGMIREAN - egyetemi professzor, történész

Dr. Cornel Sigmirean egyetemi professzor is támogatja Marosvásárhelyt az Európa Kulturális Főváros versenyben. A város történelmi és kulturális hagyatékáról mesél, kicsi Európának nevezve Marosvásárhelyt.

Dr. Leornad AZAMFIREI - egyetemi professzor, a MOGYE rektora

Dr. Leonard Azamfirei egyetemi professzor, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora.  A város erősségeiről beszél, amelyeknek köszönhetően Marosvásárhely elnyerheti az Európa Kulturális Főváros címet 2021-ben.

Pietro LAUREANO - UNESCO Szakértő

Andreas von Habsburg - Ausztria főhercege

Al Di MEOLA - a világ egyik legjobb gitárosa támogatja Marosvásárhelyt