OOPS TÎRGU-MUREȘ - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII 2021

Ei ne sustin

Dr. Raed Arafat - fondatorul SMURD

Doctorul Raed Arafat, fondatorul SMURD este ambasadorul proiectului Tîrgu Mureș 2021. Acesta consideră că orașul nostru a oferit și poate oferi în continuare valoare României și Europei. Născut în Siria, la vârsta de 16 ani a emigrat în România pentru a studia medicina. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Prof. Univ. Dr. Radu Deac - Chirurg cardiac

Prof. Univ. Dr. Radu Deac este considerat cel mai important chirurg cardiac al ultimelor două decenii din România. A realizat 10.000 de operații pe cord deschis, 5.000 de intervenții pe cord închis și zeci de transplanturi de cord. Din anul 2013 este director executiv al Agenției Naționale de Transplant. Profesorul mureșean vorbește despre implicarea în proiectul Tîrgu Mureș 2021 și despre șansele orașului nostru în această competiție.

Spielmann Mihály - Istoric

Spielmann Mihály, important om de cultură mureșean, vorbește despre proiectul Tîrgu Mureș – Capitală Europeană a Culturii 2021.

Alexandru Cistelecan

Tety Boroș - Caricaturist

Tety Boroș este unul dintre cei mai cunoscuți caricaturiști din Tîrgu Mureș. Proiectul lui pentru Tîrgu Mureș 2021 este amenajarea unui muzeu european al caricaturii în orașul nostru.

Gáspárik Attila

Gáspárik Attila vorbește despre candidatura municipiului Tîrgu Mureș la Titlul de Capitală Europeană a Culturii, despre avantajele orașului în această competiție și despre viitorul Teatrului Național din Tîrgu Mureș.

Dr. Cristian Boeriu - medicul coordonator al SMURD Tîrgu-Mureș

Dr. Cristian Boeriu este medicul coordonator al SMURD Tîrgu Mureș și omul care a susținut serviciul de urgență încă de la începuturile sale. Reputatul medic susține proiectul Tîrgu Mureș 2021 și explică avantajele pe care orașul le are în această competiție.

Shinya Ozaki - dirijorul al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu-Mureş

Shinya Ozaki este, din1994, dirijorul permanent al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii de Stat Târgu Mureş. În anul 1999 orchestra aflată sub bagheta sa dirijorală a fost invitată să concerteze în Japonia, unde au purtat un real succes. În iunie 1998 Shinya Ozaki a fost distins cu titlul „Pro Urbe” din partea primăriei municipiului Târgu Mureş. Trei ani mai târziu a fost răsplătit cu „Meritul schimburilor culturale” de către ambasadorul României în Japonia, iar în 2005 i s-a decernat „Meritul cultural în grad de comandor” de către preşedintele României.

Prof. Univ. Dr. Horatiu SUCIU

Prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu este șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Adulți și Copii, medicul coordonator al echipelor care realizează transplant pe cord și intervenții pe cord la copii în vârstă de doar câteva săptămâni. Un om dedicat meseriei sale și alinării suferințelor multor bolnavi din țară.

Markó Béla - Scriitor

Markó Béla – scriitor și traducător cunoscut de comunitatea mureșeană. Domnia sa a făcut o scurtă analiză a tuturor avantajelor pe care Tîrgu Mureșul le are în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Csiki Boldizsar - compozitor

Digital Transilvania

Vasile CAZAN - director Filarmonica de Stat Tirgu-Mures

Prof. Univ. Dr. Cornel SIGMIREAN - istoric

Prof. Univ. Dr. Cornel Sigmirean susține candidatura municipiului Tîrgu-Mureș la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Acesta prezintă profilul istoric și cultural al orașului nostru, numindu-l “Mica Europă”.

Prof. Univ. Dr. Leornad AZAMFIREI - Rector UMF Tirgu-Mures

Prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei este rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș. Acesta prezintă principalele atuuri ale orașului în cursa pentru Capitală Europeană a Culturii 2021.

Pietro LAUREANO - Expert UNESCO

ASRI Andreas von Habsburg - Arhiduce de Austria

Al Di MEOLA - cel mai mare chitarist al lumii sustine Tirgu-Muresul