OOPS TÎRGU-MUREȘ - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII 2021
17
Sep

Pályázati felhívás

A Marosvásárhely 2021 Egyesület pályázatot hirdet a Maros megyei civil szervezetek számára a   Marosvásárhely- Európa Kulturális Főváros 2021  projektben való részvételre.  A Marosvásárhely 2021 kezdeményezést támogatni kívánó szervezetek szeptember 20-ig jelentkezhetnek kulturális pályázataikkal.
25
Aug

Marosvásárhely, látogatás Mons 2015

A belga Mons városa tölti be 2015-ben az Európa Kulturális Főváros címet. Yves Vasseur a Mons 2015 Alapítvány főjegyzője, Ornella Mancini nemzetközi kapcsolatokért felelős asszisztens, valamint Emmanuel Vinchon és Ingra Sõerd a pályázati dokumentáció összeállítói mutatták be nekünk a projektjük legfontosabb részeit, amelynek köszönhetően Mons elnyerte az Európa Kulturális Főváros 2015 címet.
21
Aug

Kisinyov- Marosvásárhely partnere

Meghívást kapott a moldovai főváros, Kisinyov, hogy partnere legyen Marosvásárhelynek az Európa Kulturális Főváros 2021 projektben akárcsak Segesvár, Szováta vagy más európai városok. A partnerségi megállapodásról Ciprian Dobre a Maros Megyei Tanács elnöke és Dorin Chirtoacă Kisinyov polgármestere egyeztetett. Hasonló egyeztetések folytak a Moldovai Történeti Múzeum, Szépművészeti Múzeum, városi könyvtár, a Román nyelv háza Kulturális...
Tovább olvasom
19
Aug

Tapasztalatcsere Pécset

A kultúra városába, Pécsre látogatott a marosvásárhelyi küldöttség, hogy megismerjük az ők tapasztalataikat mint Európa Kulturális Fővárosa, hiszen 2010-ben ők büszkélkedhettek ezzel a címmel. Páva Zsolt Pécs város polgármestere és Márta István a Zsolnay Kulturális Központ igazgatója számolt be a tapasztalataikról és hasznos útmutatást is adtak a pályázati dokumentáció összeállításához. Marosvásárhely ügyét Ciprian Dobre a...
Tovább olvasom
16
Aug

Marosvásárhely 2021 nagykövetei

Nemzetközi partnerek segítik Marosvásárhelyt az Európa Kulturális Főváros 2021 versenyben. Segesvár Polgármesteri Hivatala, mint házigazda, Ionel Gavrilă alpolgármester személyében fogadta Ciprian Dobre-t a Maros Megyei Tanács elnökét és rangos meghívottaikat Pietro Laureano-t az UNESCO szakértőjét, Andreas von Habsburg osztrák főherceget és Michael Carringtont a Maria Nobrega Alapítvány igazgatóját.
10
Aug

Marosvásárhely – Európa Kulturális Főváros 2021 Egyesület

Marosvásárhely, Segesvár, Szováta polgármesterei és a Maros Megyei Tanács elnöke aláírták a Marosvásárhely – Európa Kulturális Főváros 2021 Egyesület alapító okiratait. Korábban a három város ökormányzata és a Maros Megyei Tanács elfogadta, hogy alapító tagokként részt vesz a négy entitás a Marosvásárhely – Európa Kulturális Főváros 2021 Egyesület létrehozásában.
30
Jul

Mindenki a Fővárosért!

Marosvásárhely, Segesvár és Szováta Önkormányzata a július 30-i ülésén egyhangúlag megszavazta a három polgármesteri hivatal társulását a „Marosvásárhely Európa Kulturális Főváros 2021” című projekthez. A megvalósult politikai konszenszus azt jelzi, hogy mind a helyi, mind a megyei elöljárók megértették az ügy tétjét és támogatják Marosvásárhely pályázását.
23
Jul

Vivat Academia!

A “Marosvásárhely 2021 – Európa Kulturális Fővárosa” Egyesület vezetősége július 23-án találkozott a marosvásárhelyi egyetemek vezetőivel, hogy közös stratégiát alakítsanak ki a pályázat elnyerése érdekében. Megvitatták a térség erősségeit és azokat a hiányosságokat, amelyeket pótolni fognak az elkövetkező időszakban. Az Egyesület széleskörű támogatásra számít, ennek érdekében rendszeres szakmai megbeszéléseket tervez a közeljövőben, bekapcsolva a közbeszédbe...
Tovább olvasom
17
Jul

Work in progress

Az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése irányába július 17-én tették meg az első lépést a kulturális intézmények vezetői. A munkamegbeszélésen részt vettek a Nemzeti Színház, az Állami Filharmónia, a Maros Megyei Múzeum, az „Ariel” Gyermek és Ifjúsági Színház, a Maros Művészegyüttes, valamint a Hagyományos Kultúra és Művészeti Oktatás Maros Megyei Központjának képviselői.
16
Jul

Marosvásárhely- rajt Európába!

2015. július 16-án, Marosvásárhely hivatalosan bejelentette, hogy megpályázza az „Európa Kulturális Fővárosa 2021” címet. A Tükörteremben tartott közös sajtótájékoztatón a Maros Megyei Tanács elnöke, Ciprian Dobre és Dorin Florea Marosvásárhely polgármestere, bejelentette, hogy a városi és a megyei önkormányzat partnerségben nyújtja majd be a pályázatot, és a kezdeményezéshez társul Segesvár és Szováta polgármesteri hivatala is....
Tovább olvasom