OOPS TÎRGU-MUREȘ - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII 2021

Altii despre noi

Dacre STOKER - Scriitor

Vasile DANCU - Sociolog

Helmut KOECHER

Helmut Koecher s-a născut la Merano, în anul 1959. Organizează pentru prima dată, în anul 1992, Festivalul de Vin din Merano, care va ajunge în acest an, la cea dea XXIII-a ediţie, transformându-l de-a lungul timpului într-unul din evenimentele cele mai prestigioase din domeniu.

Luiz ALBERTO

Luiz Alberto s-a născut în Brazilia și locuiești în Boston, Statele Unite. El este fondatorul Comunităţii Iubitorilor de Vin şi membru al Cercului Scriitorilor Oenologi, jurat în cadrul competiţiilor internaţionale oenologice, instructor în domeniul oenologiei şi comunicator.

Marinela Vasilica ARDELEAN

Marinela Vasilica Ardelean este inițiatorul proiectului „The Wine Book of Romania”, primul proiect care reunește vinurile din zonele vini-viticole ale României și Republicii Moldova, un produs editorial ce urmează să fie lansat în martie 2016. Este unul dintre cei mai cunoscuți și premiați specialiști în domeniul vinurilor.

Maia MORGENSTERN - actrita

Maia Morgenstern este actriță română de teatru și film. Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul Patimile lui Hristos. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Printul Gheorghe STURDZA

Prințul Gheorghe Sturdza vorbește despre frumusețea județului Mureș, despre principalele avantaje ale zonei în candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Lucian BOIA - istoric

Lucian Boia este istoric roman care a publicat extensiv în domeniul istoriei ideilor și a imaginarului. Cartea sa, “Istorie și mit în conștiința românească” s-a impus ca reper în istoriografia română, oferind o gamă de interpretări noi și stârnind numeroase dezbateri.

Pascal BRUCKNER - scriitor

Pascal Bruckner este romancier și eseist francez, născut la Paris în 1948. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

Gheorghe ZAMFIR - comopozitor si interpret

Gheorghe Zamfir este naist virtuoz și compozitor român, supranumit Regele naiului. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat (naiul, numit și fluierul lui Pan), reușește să cucerească aplauzele întregii lumi.

Marie Jeanne IONESCO - scriitoare

Marie Jeanne Ionesco vorbește despre Palatul Culturii din Tîrgu-Mureș.

Kelemen HUNOR - fost ministru al Culturii

Kelemen Hunor laudă bijuteria stilului Art Nuveau din Tîrgu-Mureș

Dumitru FARCAS - interpret

Dumitru Fărcaș este un taragotist român de muzică folclorică și populară. Face parte dintr-o familie cu tradiție muzicală; bunicul, tatăl și cei doi frați mai mari au cântat la fluier.