OOPS TÎRGU-MUREȘ - CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII 2021

Megvalósítások

2013-ban ünnepelte a Marosvásárhelyi Kultúrpalota építésének 100. évfordulóját.

Egy eseményekben gazdag év volt, amely előrevetítette Marosvásárhely álmát, hogy 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa legyen.

Azóta számos sikeres programmal sikerült Marosvásárhelyt az ország kulturális térképére elhelyezni.

Az elmúlt két év eseményeiből válogattunk.

Tovább olvasom

Mit teszünk?

Néhány tettre kész és szenvedélyes ember, első perctől kezdve hitte, hogy Marosvásárhely lehet Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben. Itt követhetik munkájuk egy részét.

Útban az Európa Kulturális Főváros cím felé, hírekben.

Tovább olvasom

Mit fogunk tenni?

Végső soron az Európa Kulturális Főváros projekt egyik célja, az hogy Marosvásárhely többé ne legyen “az a hely, ahol semmi sem történik”.

Azt szeretnénk,  hogy a megye kulturális naptára egy egységes egész legyen, ahol megtalálnak minden olyan eseményt, amely érdekli.

Első lépésként, itt megtalálják a soron következő legfontosabb eseményeket.

Tovább olvasom

Kevés idő maradt

Október 10, 23 óra 59 perc a pályázati dokumentáció leadási határideje.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

1 ESEMÉNY
30.08.2015
2 ESEMÉNY
30.09.2015
3 ESEMÉNY
09.10.2015
4 ESEMÉNY
10.10.2015

FOLK FRIENDS TOGHETHER

A fesztivál támogatója a franciaországi, UNESCO-n belül működő CID – Nemzetközi Tánc Tanács. A háromnapos rendezvényen 6 nemzetközi néptánccsoport mutatja be hagyományait Európa különböző országaiból: Bulgária, Magyarország, Makedónia, Moldova Köztársaság és Románia, mintegy 180 táncost felvonultatva. A rendezvények helyszíne Dicsőszentmárton, illetve Marosvásárhely.

Román Folklór Fesztivál

A „Jocul din bătrâni” Román Folklór Fesztivál 32. kiadásán több mint 400 művész vett részt az ország hat megyéjéből. Az esemény fénypontja a népviseleti felvonulás volt a Színház téren és a néptáncbemutatók a marosvásárhelyi nyári színpadon.

ŐSZI SZIMFÓNIÁK- Marosvásárhelyi Kulturális napok 2015

Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala szeretettel meghívja az ősz legnagyobb eseményére, az Őszi szimfóniák-Marosvásárhelyi kulturális napok rendezvénysorozatára október 4-11 között. Meghívott zenekarok: Direcţia 5, Magna cum Laude (HU), Alex Velea, Leo Iorga, Pasărea Rock, P Mobil és Brodi Janos(HU), Voltaj és a Holograf;  népdalénekesek:  Ciprian Istrate, Leontina Pop, Vigh Ágnes, Dorina Oprea,...
Tovább olvasom

TIFF Maros

Miután a TIFF első két kiadása rendezvényenként 10.000 résztvevőt vonzott, az idei rendezvénysorozatra már készen állnak a helyszínek. A filmfesztiválra idén szeptember 24 – 27 között kerül sor.  A vetítéseket a Kultúrpalotában, a Nyári Kertben és a Művész Moziban tartják.  A bemutatásra kerülő filmek egyike több szállal is kötődik a...
Tovább olvasom

Pályázati dokumentáció leadása

Október 10., a pályázati dokumentáció benyújtásának határideje.

Pályázati felhívás

A Marosvásárhely 2021 Egyesület pályázatot hirdet a Maros megyei civil szervezetek számára a   Marosvásárhely- Európa Kulturális Főváros 2021  projektben való részvételre.  A Marosvásárhely 2021 kezdeményezést támogatni kívánó szervezetek szeptember 20-ig jelentkezhetnek kulturális pályázataikkal.

Marosvásárhely, látogatás Mons 2015

A belga Mons városa tölti be 2015-ben az Európa Kulturális Főváros címet. Yves Vasseur a Mons 2015 Alapítvány főjegyzője, Ornella Mancini nemzetközi kapcsolatokért felelős asszisztens, valamint Emmanuel Vinchon és Ingra Sõerd a pályázati dokumentáció összeállítói...
Tovább olvasom

Kisinyov- Marosvásárhely partnere

Meghívást kapott a moldovai főváros, Kisinyov, hogy partnere legyen Marosvásárhelynek az Európa Kulturális Főváros 2021 projektben akárcsak Segesvár, Szováta vagy más európai városok. A partnerségi megállapodásról Ciprian Dobre a Maros Megyei Tanács elnöke és Dorin...
Tovább olvasom

A projekt lebonyolítói: